Konya’dan Hatay’a Yardım: 22 Kişi Enkazdan Çıkarıldı

Konya’dan Hatay’a Yardım: 22 Kişi Enkazdan Çıkarıldı
Yayınlama: 07.02.2023
16
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Hatay’daki depremzedelere yardım eli uzattı. Konya ekibi enkazdan 22 kişiyi sağ salim kurtardı.

Konya’dan Deprem Bölgesi Hatay’a Yardım Eli

Pek çok ilimizden deprem bölgelerine yardım gönderildi. Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki arama kurtarma çalışmalarına destek olan Konya Büyükşehir Belediyesi de yardım eli uzatan ekiplerden biri oldu. Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgedeki çalışmalara destek veriyor. Konya’nın tüm ilçeleri de belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve itfaiye ekipleri Hatay’da çalışmalara devam ediyor.

22 Kişi Enkazdan Kurtarıldı

Dünden beri Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda gece boyunca Konya İtfaiye ekipleri tarafından enkaz altından 22 kişi kurtarıldı. Sağ salim canlı olarak enkazdan çıkarılanlar hemen sıcak bir bölgeye alındı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından Hatay’a ulaştırılan 268 araç ve 880 personel ile tüm çalışmalar büyük bir hızla sürüyor.

AFAD Hayatta Kalma Mücadelesinde Son Sürat Görev Başında

AFAD koordinasyonunda Konya’dan yola çıkan arama kurtarma ekipleri ve tüm illerimizden gelen yardımlar sayesinde, her geçen saniye enkaz altından sağ kurtulanlar çıkarılıyor. Konya Büyükşehir İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri, Hatay Atatürk Bulvarı’ndaki enkazda yaptıkları çalışmalarda 22 vatandaşı kurtardı. Yeni ekipler yola çıkmaya ve deprem bölgelerine ulaşmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri seferber olmuş durumda.