Konya Şeker Deprem Bölgelerine Yardım Gönderdi

Konya Şeker Deprem Bölgelerine Yardım Gönderdi
Yayınlama: 07.02.2023
17
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile Konya İtfaiyesinden sonra, deprem bölgelerine bir yardım eli de Konya Şeker’den uzandı.

Konya’dan Deprem Bölgelerine Tam Destek

Konya Valisi ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı önderliğinde harekete geçen arama-kurtarma ekipleri, Hatay’da son sürat çalışmalara devam ediyor. Afet bölgesine yardım gönderen Konya ekipleri enkaz altından 22 vatandaşı kurtardı. Konya ilçe belediyelerinin de depremzedeler için gönderdiği yardım paketleri ve araçlar deprem bölgesine ulaştı. Konya deprem yardım ekiplerine Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri müşteri hizmetlerini arayarak ulaşabilir, sizler de gerekli yardımlara katkı sağlayabilirsiniz.

Konya Şeker Deprem Bölgelerine Yardım Tırlarını Gönderdi

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu deprem bölgelerindeki yardım çalışmaları bu sabah saatlerinden itibaren hız kazandı. Binlerce hayırsever deprem bölgelerine para, giyecek, yiyecek ve acil ihtiyaçlar için yardım kolileri gönderirken, bu seferberlikte Konyalılara büyük bir pay düştü. Konya belediyeleri ve itfaiyesi enkaz altından 22 kişiyi kurtardı. Son olarak Hatay’a nakdi yardım olarak yola çıkan tırlardan biri de Konya Şeker’e ait.

Konya Şeker, AFAD ve yetkili birimlerin bilgisiyle ilk yardım tırlarını deprem bölgesine ulaştırdı. Konya Şeker Fabrikası, Torku marka süt ve süt ürünleri, atıştırmalık ve kuru gıda ürünleriyle dolu tırlarını depremden etkilenen illere gönderdi.

Konya Şeker’den Yapılan Açıklama

Devletin yetkili kuruluşları ile koordineli şekilde çalışan PANKOBİRLİK ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, günün birlik ve beraberlik günü olduğunun altını çizdi. Bir çiftçi kuruluşu olarak Konya Şeker, bu zamanda üzerine düşeni yapmaya devam edecek. Deprem bölgelerindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, baş sağlığı mesajı verdi ve daha fazla yardımın gönderileceğini kaydetti.